55 bedrijven engageren zich voor technologietalent bij lancering T2‑campus

Innovat(h)or Broeikas

maart

01maa19:0022:00TECHtalk #1 BlockchainWelke impact kan Blockchain hebben op mijn professionele en persoonlijke leven?

08maa07:3018:00TechBoostCamp #2Ontdek hoe je op een simpele manier je idee vertaalt naar een business concept

29maa19:0022:00TECHtalk #2 3D-printing3D-printing applied

april

19apr19:0022:00TECHtalk #3 BatterijtechnologieToekomstmuziek of vandaag al relevant?

mei

08mei07:3018:00TechBoostCamp #3Ontdek hoe je op een simpele manier je idee vertaalt naar een business concept

24mei19:0022:00Techtalk #4 VR / AR / IRWat kunnen virtual, augmented of information reality voor jou betekenen?

juni

21jun19:0022:00TECHtalk #5 City of ThingsKruispunt van IoT, New Energy, ICT

Je feedback is welkom

Email: redactie@t2-campus.be

Je feedback is welkom

Email: redactie@t2-campus.be

Technologische profielen zijn erg gegeerd bij bedrijven. Een blik op de openstaande vacatures maakt snel de uitdaging duidelijk. Onze regio heeft technologie­talent nodig om te groeien. Zo’n 55 technologie­bedrijven engageren zich op 7 februari 2018 om de schouders te zetten onder sterke opleidingen voor techtalent op de T2‑campus.

T2‑campus opent dit najaar de deuren op Thor Park in Genk en zet de grote middelen in om techtalent aan te trekken en te ontwikkelen: een award winnend gebouw, state‑of‑the‑art machines en vooral een sterk netwerk van partners. Op de T2‑campus kan elk techtalent ‑ met of zonder ervaring ‑ terecht voor een opleiding. Vanaf dit najaar worden er dagelijks 1.300 trainees op de campus verwacht. Trainees van VDAB, SYNTRA Limburg en leerlingen van de Limburgse scholen zullen hier samen, meer zelfs, zij aan zij werken in de techlabs.
De afgelopen maanden is een T2‑innovatieteam op pad geweest bij heel wat technologie­bedrijven, kennisinstellingen en scholen in de regio om te weten te komen welke technologische competenties voor hen het verschil maken en hoe we kunnen samen­werken. Op 7 februari engageren 55 bedrijven zich met een charter om hun schouders te zetten onder techtalent. Van grote internationale kleppers tot lokale kmo’s. ‘We merken dat er ongelofelijk veel enthousiasme bestaat bij de Limburgse bedrijven om op techtalent in te zetten. We kunnen ons geen mooiere start van ons ecosysteem dromen. Onze ambitie is om de komende maanden ons netwerk nog verder uit te breiden in aanloop van de opening van de T2‑campus’ aldus Ruben Camps, coördinator innovatieteam T2‑campus.

Samenwerken & Connecteren

T2‑campus werkt nauw samen met het bedrijfsleven. ‘We doen dit ten eerste door het delen van kennis en expertise met elkaar. Zo zorgen wij voor een instroom van technisch talent op maat van de bedrijven. Ten tweede plaatsen we topinfrastructuur  en materialen vanuit bedrijven op T2‑campus zodat trainees hierop leren werken, maar laten we bedrijven ook experimenteren met ons state‑of‑the‑art machinepark. Ten derde kan een bedrijf meewerken door zich open te stellen voor bedrijfsbezoeken, stages, het begeleiden van eindproefen of zelfs bedrijfsprojecten waarbij onze trainees een uitdaging aangaan. Ten slotte willen we ook een netwerk zijn tussen bedrijven en techtalenten. Door workshops, seminaries en evenementen leggen we een link tussen Limburgs techtalent en het bedrijfsleven.’

Dankzij dit ecosysteem kan T2‑campus heel gericht investeren in die technologieën die de regio doen groeien. Parade­paardjes op de campus worden het energie- en demohuis, het trainingssysteem voor industrie 4.0 en de 3D‑printshop. Maar ook ronkende concepten zoals augmented en virtual reality, Internet of Things, smart grids, batterijtechnologie en blockchain zullen deel uit maken van het aanbod. Geen idee wat deze zijn? In het voorjaar kan het grote publiek gratis kennis maken met al deze concepten tijdens de TECHtalks die doorgaan op Thor Central in Genk. Meer info via de website www.t2-campus.be.

T2‑ecosysteem

De T2‑campus is een ambitieus project dat VDAB, SYNTRA Limburg en de stad Genk, voor het Limburgse onderwijs, samen realiseren in het kader van het Strategisch Actieplan voor Limburg (SALK). De T2‑campus is momenteel in volle opbouw op het Thor Park in Genk, vlak langs het monumentale ‘Thor Central’ op de voormalige mijnsite van Waterschei. De T2‑campus wordt naast de eigen inbreng van de partners financieel ondersteund door het Europees Sociaal Fonds, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (12,5 miljoen euro) en SALK (6 miljoen euro). De eerste opleidingen zullen er doorgaan vanaf september 2018.

Contactpersoon T2‑ecosysteem: Ruben Camps – coördinator innovatieteam T2‑campus. Ruben.Camps@t2-campus.be
Deelnemer Ecosysteem T2‑campus op 7 februari 2018
Accenture
AJSOLUTIONS, power in plastics
Alpagro Plastics
Analis
ARBURG NV
BDO Crossroad
BIASC
BNP Paribas Fortis
CEB-BEC
Cegeka
CNRood
Cooltech
Data Minded
De Witte Communicatie
Dyka
Ecompany
Encon
Enerzjie – EPB Expert
Enervalis
Essec Group
Essec-BNS
Fremach International NV
Futech
G&D Energy
Google België
HASCO Hasenclever GmbH + Co KG
iBizz
IBM
Insaver
Jaga
KEOZ IT
Lucas-Nülle GmbH
Melotte
MSD Metalworking
Multimedi
Niceberg
Osudio
P&V Elektrotechniek
PlastIQ
Pure-Air
Qubic
Reditech engineering
Renishaw
Robair
Siemens
SIRRIS
Smappee
Stagobel
Surtechno
Switch
Tenco DDM
Trideus
Vasco
VCL
Viessmann Belgium bvba

Pin It on Pinterest

Share This
X
X

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten